MARTINE VAN DER WERF

Martine is in 1996 haar carrière begonnen als advocaat arbeidsrecht. Eerst bij een groot advocatenkantoor in Utrecht en vervolgens bij een middelgroot advocatenkantoor op Curaçao.

 

In 2006 is zij als bedrijfsjurist gaan werken bij een Nederlandse financiële instelling. Daar heeft zij in eerste instantie gewerkt als jurist bij de afdeling arbeidszaken. In die rol hield zij zich bezig met het collectieve arbeidsrecht, waaronder de CAO, het Sociaal Plan, de medezeggenschap, het leerstuk van "overgang van onderneming" en harmonisatie van arbeidsvoorwaarden. In die tijd was zij ook secretaris van de interne klachtencommissie.

 

Vervolgens heeft zij intern de overstap gemaakt naar het individuele arbeidsrecht. In de functie van senior jurist arbeidsrecht heeft zij HR en leidinggevenden geadviseerd in allerlei aangelegenheden betreffende individuele werknemers. Vragen met betrekking tot de arbeidsovereenkomst, ziekte, disfunctioneren, vakbekwaamheid en fraude, maar ook procedures ging zij niet uit de weg. Ook adviseerde zij de interne sanctiecommissie. Speciaal aandachtspunt van Martine was de flexibele arbeid (o.a. Wet DBA).

 

Martine volgde met succes de (postdoctorale) Grotius opleiding Arbeidsrecht en is lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA).

 

Tijdens haar carrière raakte Martine steeds meer geïnteresseerd in mediation. Martine besloot de opleiding tot registermediator te volgen en deze voltooide zij in 2015. In de rol van mediator beperkt Martine zich niet tot het arbeidsrecht. Haar mediationvaardigheden lenen zich ook voor begeleiding van mediationtrajecten op andere terreinen.

Copyright © 2017 TIEN A&M